Davant de Casa Marinada s’extén L’Encanyissada, la llacuna més gran del Delta i un dels llocs privilegiats per a l’observació d’aus.

Casa Marinada amb vistes a l'Encanyissada

La llacuna de l’Encanyissada és l’ànima del delta de l’Ebre. Hi nien i s’hi aturen diverses espècies d’ocells.

Hi ha un carril bici que dóna la volta a la llacuna i a on hi ha diversos miradors. Aquest també passa per la Casa de Fusta on, a més de poder contemplar una exposició sobre la fauna de la zona, hi ha una gran barraca tradicional que és punt d’informació i agro-botiga, també es pot fer un tomb en una barca de perxar o llogar bicicletes. Alla mateix hi ha un restaurant i un centre d’activitats.

A simple vista, o millor encara amb l’ajuda d’uns bons binocles, petits i grans poden albirar flamencs o altres ocells, com ànecs collverds, bernats pescaires, camallargs o martinets blancs.

Llacuna de l'Encanyissada

És la llacuna més gran del Parc Natural amb una extensió de 879,23 ha. Presenta una profunditat mitjana de 80 cm i es divideix en dos, una cubeta gran que es comunica amb el mar i una de petita anomenada el Clot, ambdues estan unides per un istme anomenat el Racó de l’Embut.

La barreja d’aigua dolça i salada determina una elevada productivitat en petits organismes que són l’aliment d’aus i peixos, fet que produeix que la llacuna presenti unes elevades i diverses poblacions d’aquests animals.

Una de les millors excursions que es poden fer pel Delta és la que recorre les llacunes de l’Encanyissada i de la Tancada. La ruta consta de 28 kilòmetres de sender totalment plans i una durada d’unes quatre hores i permet contemplar un dels paisatges més emblemàtics d’aquestes terres.

Ruta de les llacunes

Descarrega't el PDF
Descarrega’t el PDF